Cerc artistic-religios la Moara de Vânt, Iași

„Clubul micilor apostoli” de la Moara de Vânt, Iași

La începutul Anului bisericesc 2012 la Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Moara de Vânt - Iași, prin inițiativa și conlucrarea unei tinerei familii și a preoților slujitori de la această biserică s-au pus bazele unui Cerc artistic-religios dedicat copiilor cu vârstele între 4 și 11 ani.
A fost un început în forță, iar numărul copiilor a crescut pe parcursul timpului, în prezent numărând aproximativ 15 copii ce frecventează regulat acest cerc sub îndrumarea domnișoarei Ana Maria Axinte. Aici copiii se îndeletnicesc cu deprinderea meșteșugului pictării icoanelor, învățarea rugăciunilor precum și explicarea Evangheliilor duminicale; totodată și copiii dar și părinții au socializat, și-au făcut noi prieteni, și-au descoperit vocații și cu toții au adus slavă lui Dumnezeu.
Aceste activități au lor în fiecare vineri după amiază la orale 17.30 în biserica parohială unde sfinții zugrăviți le sunt copiilor ocrotitori, prieteni și modele de urmat. În acești copii „trebuie investit - așa cum arăta părintele paroh Vilie Doroșincă - pentru că aceasta este generația care va face ca la căpătâiul nostru, atunci când nu vom mai fi, candela să nu se stingă niciodată, iar rugăciunea să se permanentizeze pentru cei dragi”.
Ca la fiecare sărbătoare și cea de Florii a fost marcată de „micii apostoli” printr-o serbare dedicată atât părinților cât și tuturor credincioșilor ce luau parte la Sfânta Liturghie.
Acest proiect are ca obiectiv ca toți tinerii participanți să aibă posibilitatea să aibă posibilitatea să-și formeze „anii de acasă” în „tinda bisericii”.

cerc.moaradevant@gmail.com