Sărbătoarea Sfinţilor Apostoli, sub semnul mărturisirii copiilor

Sfârşitul acestei săptămâni a fost unul de mare însemnătate pentru Parohia Moara de Vânt, aflată sub ocrotirea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Aici, la slujba vecerniei au participat aproximativ 40 de preoţi. Credincioşii prezenţi, dar şi cei aflaţi în nevoi, au primit pachete cu alimente.

Ziua de 29 iunie a început cu oficierea utreniei şi a acatistului Sfinţilor Apostoli şi a continuat, apoi, cu oficierea dumnezeieştii Liturghii. Delegatul Înaltpreasfinţitului Mitropolit Teofan a fost părintele Ionel Roată. Acesta a transmis mesajul de binecuvântare şi aprecierea faţa de activitatea slujitorilor parohiei, evidenţiind faptul că, în anul 1993, biserica – atât de frumoasă acum – se găsea în ruină. În cadrul Liturghiei, cei mai tineri credincioşi ai parohiei şi-au adus şi ei darul spre cinstirea Sfinţilor Apostoli, oferind un spectacol de muzică şi rugăciune. În acelaşi context a fost vernisată expoziţia de icoane a copiilor care frecventează cercul artistic-religios, condus de Ana Maria Axinte. „Trebuie investit în copii, pentru că aceasta este generaţia care va face ca la căpătâiul nostru, atunci când nu vom mai fi, candela să nu se stingă niciodată”, a subliniat pr. Vilie Doroşincă, parohul Bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.

Nicu Pintilie

 

Articol preluat de pe portalul DOXOLOGIA

Pentru articolul întreg dați clic pe link-ul de mai jos:
http://www.doxologia.ro/actualitate/arhiepiscopia-iasilor/sarbatoarea-sfintilor-apostoli-sub-semnul-marturisirii-copiilor